Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Sok lesz a napsütés, de az időszakosan megjelenő fátyolfelhők mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Szerdán az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység térségében, csütörtökön elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, csütörtökön élénk északkeleti szél valószínű. Átmeneti szélerősödés zivatarban lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 26 fok között valószínű, északnyugaton várható a 20 fok alatti csúcsérték.

Keszthely, 2016. április 6. Férfi fürdik a Balatonban a keszthelyi strandnál 2016. április 6-án. A meteorológiai szolgálat elõrejelzése szerint ezen a napon legmagasabb hõmérséklet 18-27 fok között valószínû: a 20 fok alatti maximum északnyugaton, a 25-27 fok délkeleten várható. MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Időjárási helyzet Európában:

Európát időjárási szempontból egy Észak-Skandináviától a Germán-Lengyel-alföldön, az Alpokon át egészen Észak-Afrikáig húzódó frontrendszer szeli ketté. A front mögötti területeken hűvös az idő, a változó felhőzet mellett többnyire 12 és 18 fok közötti a hőmérséklet, de a Brit-szigetek északi felén néhol a 10, a Skandináv-félsziget nyugati felén helyenként az 5 fokot sem éri el a csúcsérték. Ugyanakkor a front előtt meleg levegő áramlik, amely a sok napsütéssel jóval az átlagos fölé emeli a hőmérsékletet a közép-európai térségben, illetve a Balkán-félszigeten. Kedden a kontinensen a legmelegebbet, 32 fokot Bosznia-Hercegovinában mérték. A szárazföld leghidegebb része viszont az Ural előtere, ahonnan még havazást is jelentenek, és a maximum hőmérséklet 0 és +4 fok közötti. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a nyugati frontrendszer közelsége határozza meg. Egyelőre még a medence nagyobb része felett meleg a levegő, de időnként már nedvesebb léghullámok is érintik térségünket, jelentősebb változás péntektől valószínű.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Sok lesz a napsütés, de az időszakosan megjelenő fátyolfelhők mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Szerdán az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység térségében, csütörtökön elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, csütörtökön élénk északkeleti szél valószínű. Átmeneti szélerősödés zivatarban lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 26 fok között valószínű, északnyugaton várható a 20 fok alatti csúcsérték.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22