Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Simon Réka Zsuzsanna Pajzsika, Pimpó és az Ezerjó Lovagrend című művével nyerte el idén a Csukás István-díjat, amelynek pályázatára még be nem mutatott gyerekszíndarabokkal lehetett nevezni. A budapesti Mesemúzeumban tartott csütörtöki díjátadón Őze Áron, az elismerés alapítója elmondta: az idei kiírásra 24 szerző 30 gyerek- és ifjúsági műve érkezett. Ezek közül azonban csak kevés felelt meg a díj kuratóriuma által felállított szempontrendszernek, ezért ebben az évben csak egy művet díjaztak – tette hozzá.

Budapest, 2016. április 7. Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas költõ, író beszél a Csukás István-díj átadóján, ahol köszöntötték 80. születésnapja alkalmából a budapesti Mesemúzeumban 2016. április 7-én. Balról Õze Áron Jászai Mari-díjas színész, rendezõ, díjalapító, mellette Csekõ Krisztina, a Merituma Arts Management Kft. ügyvezetõje, jobbról E. Csorba Csilla, a Petõfi Irodalmi Múzeum fõigazgatója. Idén Simon Réka Zsuzsanna Pajzsika, Pimpó és az Ezerjó Lovagrend címû mûvével nyerte el a díjat, amelynek pályázatára még be nem mutatott gyerekszíndarabokkal lehetett nevezni.  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2016. április 7.
Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas költõ, író beszél a Csukás István-díj átadóján, ahol köszöntötték 80. születésnapja alkalmából a budapesti Mesemúzeumban 2016. április 7-én. Balról Õze Áron Jászai Mari-díjas színész, rendezõ, díjalapító, mellette Csekõ Krisztina, a Merituma Arts Management Kft. ügyvezetõje, jobbról E. Csorba Csilla, a Petõfi Irodalmi Múzeum fõigazgatója. Idén Simon Réka Zsuzsanna Pajzsika, Pimpó és az Ezerjó Lovagrend címû mûvével nyerte el a díjat, amelynek pályázatára még be nem mutatott gyerekszíndarabokkal lehetett nevezni.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyertes alkotás lehetőséget kap arra, hogy egy rendezővel és egy dramaturggal közös műhelymunka után bemutassák a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A szerző a Herendi Porcelán által készített díjat és oklevelet is kapott, amelyeket külföldi tartózkodása miatt szerkesztője vett át helyette.
Őze Áron bejelentette: jövőre kibővítik a pályázatot és nemcsak új, hanem már bemutatott darabokkal is lehet majd nevezni. Ennek oka, hogy a jó, de csak lokálisan ismert darabok országos ismertséget szerezhessenek.
Csukás István író, a díj névadója hangsúlyozta, hogy a mai magyar irodalmi közvélemény nem kezeli megfelelő helyen és rangon a gyerekirodalmat, pedig gyerekkorban kell megalapozni azt, hogy valaki felnőttként irodalmat, színházat, kultúrát értő és szerető ember legyen.
A munkákat elbíráló zsűri tagjai Kiss-Péterffy Márta, Balassa Eszter, Sipos Imre, Balatoni Mónika, Csekő Krisztina, Balázs Ágnes, Berg Judit, Perczel Enikő, Böszörményi Gyula, Göttinger Pál, Jeney Zoltán és Őze Áron, a kuratórium elnöke a névadó Csukás István.
A díjátadón a tavalyi nyertes művekből készült kiadványokat is bemutatták, amelyek a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően jelenhettek meg nyomtatásban.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22