Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Nőtagozata 2016. április 8-án hangulatos ünnepség keretében megköszönte mindazok munkáját akik az elmúlt időszakban sokat tettek a közösségért, akik a legaktívabbak voltak a tagozat tagjai közül, akik nélkül az utóbbi években nem volt választási kampány, kitelepülés, ruhagyűjtés, karitatív tevékenység. Elismeréssel azt kívánta a tagozat vezetősége kifejezni, hogy az elmúlt egy évben is számos rendezvényen volt alkalom megmutatni, hogy bár egyre nehezebb külső körülmények között, de mégis sokat tettünk, tehetünk a baloldalért itt a Hajdú-Bihar megyében is.

This slideshow requires JavaScript.


Ebben – nem megsértve a férfiakat – de a nők élen jártak. Ott voltak minden kilométerkőnél, ha esett, ha fújt, persze mindig tudtak vinni magukkal legalább egy férfi párttagot is.

A nőtagozat megyei elnöksége a helyi szervezetek ajánlására :

Arany karlánc Díjat adományozott Dani Bélánénak , a Biharkeresztesi pártszervezet elnökének , aki civilben nyugdíjazásáig a biharkeresztesi határkirendeltség növényegészségügyi felügyelőjeként dolgozott, 41 éven át. A közéletben is mindig aktív szerepet vállalt, a politika mindig érdekelte, akik ismerik, tudják, hogy állandóan nyüzsög és intézkedik az elesettek érdekében.

Ezüst karlánc díjat adományozott Czirják Józsefnénak , aki évek óta aktív tagja a szocialista pártnak és nélkülözhetetlen szervezőkészségével motorja az MSZP Városi és Megyei Nyugdíjas Tagozatának. 2009 óta a városi nőklub munkájában is részt vesz, annak vezetőségi tagja.

Tárgyjutalomban részesítette Pelles Teréz Évát, a Nőtagozatban végzett munkájáért, aki több mint hat éve csatlakozott a tagozathoz, először aktivistaként, majd két éve az MSZP tagjaként végzi közéleti munkáját. Annak ellenére mindig lehet rá számítani, hogy hatalmas törést okozott az életében, hogy szinte egyszerre veszített el mindent és mindenkit és ma is saját otthon nélkül, egy közösségi szálláson éli mindennapjait.

Tárgyjutalomban részesítette Anik Lászlót , tiszteletbeli Nőtagozatost, aki ha kell, Télapó, ha kell ételosztó, aláírásgyűjtő, százszoros önkéntes vér- és vérplazma adó, nélküle nem lenne MSZP Debrecenben és a megyében sem. Nyugdíjazásáig az EON-nál dolgozott technikusként. Évtizedek óta minden megmozduláson elsőként jelentkezik a munkára, a kampányokból rendszeresen veszi ki a részét. Csendesen, de annál következetesebben, igazi baloldali emberként él és dolgozik.

ESZOSZOSOK-ért jelképes díjjal ismerte el Tóthné Gábor Ildikó munkáját, amit az ESZOSZ károsultak érdekében végzett. Férjével együtt az elmúlt egy évben minden megmozduláson részt vett, néha többet tett, mint a funkcióban lévők, s eljutottak addig, hogy miután a párton belül néhányan baráti közösségként támogatják őket, kérték ez év tavaszán tagfelvételüket. Így már tagjai ők is a 3. választókörzet pártszervezetének.

Az ünnepségen vette át Balogh Jenő, bagaméri roma származású fiatal, az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerületi szervezetének ajándékát, egy laptopot, amelynek előfizetési díját a választókerület tagjai adományaiból fizetjük.

Tóthné Gál Ildikó és férje jelenleg egy öt négyzetméteres helyiségben “él”, ahol tisztálkodási lehetőségük nincs, de fedél van a fejük felett. Április végén innen is költözniük kell, korábbi albérletükbe adósságaik miatt nem tudnak visszamenni. Azért, hogy ne a Nagyerdőbe kelljen költözniük, az MSZP- belül gyűjtés indult, s a két nap alatt összegyűlt 100 ezer forintot az ünnepségen vette át a család. Köszönjük mindenkinek a segítségét, felajánlását, a támogatás jó helyre került, hiszen Ildikóék önhibájukon kívül kerültek a mai megalázó helyzetbe.

Az elismeréseket, jutalmat, ajándékokat, Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségnek tagja, az országos nőtagozat elnöke; Juhászné Lévai Katalin, a megyei nőtagozat elnöke és Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke adta át.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22