Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kedden délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték meg, immáron 14. alkalommal a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt az Erdei tornapályán, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyén négy járásból 9 általános és 12 középiskolás csapat érkezett. A versenyre érkező általános és középiskolás négyfős csapatokat Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője és Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője köszöntötte. A versenyszabályok ismertetése után időre kellett a csapatoknak az állomáshelyeken teljesíteniük az elméleti és gyakorlati feladatokat.

This slideshow requires JavaScript.

A fiataloknak a hagyományos veszélyhelyzetek kezelése mellett, környezetvédelmi, ár- és belvízvédelmi, valamint közlekedésbiztonsági feladatokat is meg kellett oldaniuk.

A Katasztrófavédelem mellett a társszervek képviselői, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Vöröskereszt, a Speciális mentők és a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft, valamint a Rendőrség is képviseltette magát a versenyállomások egy-egy helyszínén, ahol a legtöbb pontot kellett összegyűjteniük a diákoknak.

A Nyíregyházi Járás általános iskolái között a legjobbnak a Tiszanagyfalui Általános Iskola bizonyult. A második helyezést a Nagykállói Általános Iskola csapata, a harmadik helyezést pedig Szorgalmatosról, a Deák Ferenc Általános Iskola diákjai érték el.

A középiskolák között az első helyen a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakközépiskola tanulói lettek, a második helyezést a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola hallgatói érték el, megelőzve az Inczédy György Középiskola csapatát.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság különdíját a Jókai Mór Általános Iskola, valamint a Nagykállói Általános Iskola diákjai vehették át. A nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola, a nyíregyházi Jókai Mór, a Kossuth Gimnázium és a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakközépiskola tanulói a rendőrség ajándékával térhettek haza. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának különdíjában a Tiszadobi Általános Iskola, valamint a Tiszavasvári Szakközépiskola csapata részesült.

A nyíregyházi verseny helyszínén Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, valamint Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője köszönte meg a diákoknak a felkészültséget és a versenyen való részvételt, majd együtt adták át a diákoknak az okleveleket és díjakat. Az ajándékokat a Nyíregyházi Állatpark, a Tuzson János Botanikuskert, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., valamint a Spinkler Kft. ajánlották fel.

2016. április 14-én, a megyei döntőnek ad otthont az Erdei tornapálya, ahol a területi döntők első és második helyezettjei versenyeznek tovább az általános és középiskolás csapatok közül, majd a legjobbak az országos megmérettetésen képviselhetik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22