Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Dunántúl déli részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, de az ország más részein is – a délutáni gomolyfelhő-képződés ellenére – kisüt több órára a nap. A legfelhősebb területek az ország északi harmadán lesznek, és ott zápor (kis eséllyel zivatar) is kialakulhat. Éjszakára nagy területen kiderül az ég, délnyugat felől azonban fátyolfelhőzet úszik fölénk, de csapadék nem valószínű. Szerda délelőtt napos idő lesz, de délnyugaton fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, majd az egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett elszórtan már lehetnek záporok, esetleg zivatarok. A délnyugati szél a nappali órákban a Dél-Dunántúlon erősödhet meg, és zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 26 fok között várható.

Abaliget, 2016. április 12. Virágzó repceföld Abaliget határában 2016. április 12-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
Abaliget, 2016. április 12.
Virágzó repceföld Abaliget határában 2016. április 12-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
A spanyol partoktól nem messze, az Atlanti-óceán felett markáns ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere Nagy-Britannián és Svájcon át az Ibériai-félsziget keleti partjáig húzódik. A front mentén sok a felhő, többfelé eső, zápor is előfordul, az Alpok magasabb régióiban havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Nyugat-Európában többnyire 13 és 20 fok között változik, a tartósan csapadékos helyeken van ennél pár fokkal hűvösebb. A fronttól keletre sincs sokkal melegebb, csak kisebb körzetekben melegszik 20 fok fölé a levegő. Ugyancsak ciklon helyezkedik el a Fekete-tenger felett, ezért a Kelet-Balkánon, valamint Ukrajna és Oroszország európai felének déli részén is erősen felhős az ég, szórványosan csapadék is előfordul. Hozzávetőlegesen az 50. szélességi kör mentén hullámzik egy frontzóna, amelynek déli felén 18 és 24, északra 4 és 10 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A két ciklonális rendszer között gyenge magasnyomású zóna épült ki, amely miatt az Olaszország-Skandinávia vonalban kevés ugyan a felhő, azonban, főleg a térség déli felén, elég nagy a légkör labilitása ahhoz, hogy a délutáni, esti órákra gomolyfelhők fejlődnek, amelyekből helyi záporok, zivatarok pattannak ki. Szerda estig a Kárpát-medencét nem érik el időjárási frontok, de a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre, elszórtan záporokra lehet számítani.

Várható időjárás szerda estig:
——————————
A Dunántúl déli részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, de az ország más részein is – a délutáni gomolyfelhő-képződés ellenére – kisüt több órára a nap. A legfelhősebb területek az ország északi harmadán lesznek, és ott zápor (kis eséllyel zivatar) is kialakulhat. Éjszakára nagy területen kiderül az ég, délnyugat felől azonban fátyolfelhőzet úszik fölénk, de csapadék nem valószínű. Szerda délelőtt napos idő lesz, de délnyugaton fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, majd az egyre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett elszórtan már lehetnek záporok, esetleg zivatarok. A délnyugati szél a nappali órákban a Dél-Dunántúlon erősödhet meg, és zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 26 fok között várható.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22