Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Pénteken “Feketeruhás villámcsődület”-re hívták a szervezők a debreceni lakosokat, csatlakozva  az országos  akcióhoz.  Kezdeményezték, hogy  legyen április 15-e Debrecenben is a feketeruhás szolidaritás napja!

This slideshow requires JavaScript.

A villámcsődületen közel százan vettek részt, s tűzték ki a szolidaritás fekete-fehér szalagját. A rendezvényen Pallás György, volt iskolaigazgató elmondta, “Azért gyűltünk itt ma össze, hogy szolidaritásunkat fejezzük ki a tiltakozó pedagógusokkal, egészségügyi dolgozókkal. Azért vagyunk itt, mert az ő tiltakozásuk a mi tiltakozásunk is. És nemcsak emberségből vagyunk szolidárisak velük, hanem mert szülők és nagyszülők vagyunk, akik aggódunk gyerekeink, unokáink jövőjéért.
A méltó jövő nem engedi, hogy gyermekeink már 16 éves korban elhagyják az iskolát, s végzettség és esély nélkül kerüljenek a munkaerőpiacra!” Beszélt arról is, hogy “Nem engedjük, hogy a méltatlan körülmények elleni tiltakozást újabb bérkövetelésnek állítsák be, s egymásnak ugrasszák a pedagógusokat, az oktatást segítőket és az egészségügyi dolgozókat. Mi nem félünk, és azt akarjuk, hogy ők se féljenek! Ne engedjenek se zsarolásnak, se fenyegetésnek!
Tanszabadságot akarunk, méltó jövőt itt Debrecenben is. Nem engedhetjük a város iskoláinak tönkretételét, a színvonal leromlását, a Nemzeti Kerekasztal bólogató bábfiguráitól függetlenül kezdeményezzük az iskolafenntartói jog visszavételét!”

A villámcsődületen Papp Andorné felolvasta a Civil Közoktatási Platform 12 pontját, majd Szabó Zoltánné részleteket olvasott fel Sándor Mária blogbejegyzéséből. Többek között idézte a feketeruhás nővértől “Egy év telt el, mióta “meghirdettem” a Feketeruhás hétvégéket. Nem vagyok politikus. Nem vagyok egészségügyi vezető. Ember vagyok. Nő vagyok. Anya vagyok. Ápolónő vagyok. Csak egy ápolónő, aki megpróbálta a lehetetlent.”

Szabó Zoltánné a villámcsődület résztvevői nevében megfogalmazta “Kedves Mária! Mi, akik most kitűztük a fekete-fehér szalagot, Veled vagyunk, szolidárisak vagyunk Veled. Nagyra értékeljük amit tettél az elmúlt egy évben, a szabadság tiszta levegőjére vágyó embereknek szüksége van arra a hitre, lelkesedésre, emberségre amit Te képviselsz. Ránk számíthatsz a jövőben is. A léggömbök vigyék messze szavainkat, reméljük elér Hozzád is az üzenetünk; harcod, küzdelmed nem volt hiábavaló! Folytasd tovább! Köszönjük! “

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22