Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Vádat emelt a Nyírbátori Járási Ügyészség egy szülőpár ellen, akik 11 éves kislányukat büntetésből hónapokon át a lakásuk kamrájába zárták, éheztették, mindezt másik négy gyermekük szeme láttára.  A mai napon benyújtott vádirat lényege szerint az élettársi viszonyban élő szülők öt kiskorú gyermeket neveltek kislétai családi házukban, akik közül három közös volt, míg egy-egy gyermek a szülők korábbi kapcsolataiból származott.

This slideshow requires JavaScript.

A közös gyermekek legidősebbike, az akkor 10 éves kislány 2014 áprilisától szülei kérésére magántanuló lett. Ezt a szülők azzal indokolták, hogy a gyerek élelmiszert és egyéb dolgokat lopott az osztálytársaitól, noha a gyermek éppen azért vette el társaitól – majd később otthon a testvéreitől – a szendvicseket, édességet, mert szülei nem gondoskodtak a megfelelő élelmezéséről, éheztették.

Az otthon tanuló kislányt a szülők 2014 októberétől csak éjszakára, majd novemberétől már délután 3 órától bezárták a családi házuk fűtetlen, bútorozatlan, világítás nélküli kamrájába, mely csupán egy szűk ablaknyílással rendelkezett. A kamra ajtaját a szülők kívülről függönnyel letakarták, sőt kívülről be is reteszelték, azt belülről nyitni nem lehetett.

A szülők az alapvető tisztálkodási feltételeket nem biztosították gyermeküknek, nem adtak neki elegendő ételt és vizet, aki az éhezéstől és nélkülözéstől alultáplált volt, a testsúlya csupán 25 kg volt.

2015 áprilisától a kislány a kamra ablakán keresztül többször kért és kapott ételt és vizet a szomszédoktól, akik a helyzetet megelégelve, végül értesítették a rendőrséget.

A szülők – a vádirat szerint – magatartásukkal nemcsak a kamrába zárt kislányuk testi, érzelmi és értelmi fejlődését veszélyeztették súlyosan, hanem másik négy gyermekük lelki fejlődését is, akik a látottak, tapasztaltak miatt szorongásban éltek, érzelmileg labilissá váltak.

Az ügyész 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, és 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az anyát és az apát, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságon. Azt is kéri az ügyész, hogy a bíróság szüntesse meg a vádlottak szülői felügyeleti jogát mind az öt sértett gyermek vonatkozásában, akiket egyébként a nyomozás kezdetétől a gyámhatóság lakásotthonokban helyezett el.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22