Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szanyi Tibor az MSZP Európai Parlament képviselője, elnök-aspiránsa Nyíregyházán kampányolt az épp tisztújításon átesett nyíregyházi MSZP szervezet majálisán. A rendezvényen részt vett a megyei MSZP vezetés több prominens tagja is. Több százan vettek részt az idei Május Elsejei MSZP majálison a nyíregyházi Bújtosi tónál, ahol Szanyi Tibor rövid, de annál egyértelműbb üzenetet küldött a választóknak.

This slideshow requires JavaScript.

Szanyi Tibor beszédében történelmi kitekintést adott a munka ünnepének hagyományáról és emlékeztetett: Magyarországon immáron 136. alkalommal ünneplik a május elsejét.Mint mondta, ahogy mind keletebbre jövünk, úgy egyre jobban ki vannak fosztva a munkások, majd hozzátette: míg nyugaton minden megtermelt 100 forintból 70 a dolgozónak jár és csak 30 a tőkésnek, addig ez hazánkban pont fordítva van. Az európai jogharmonizációs folyamatokból kiemelte a kamionsofőröket akik ha átlépik a német határt, akkor az ott érvényben lévő minimálbér illeti meg a gépkocsivezetőket. Ezzel kapcsolatban a képviselő megjegyezte, hogy ekkor a hazai fuvaroztatók kongatták a vészharangot, hogy nem fogják tudni kitermelni a plusz költségeket és  megkérdezte: ha ennyire rosszul megy a hazai fuvaroztatóknak, akkor Wáberer hogy a lehet az ország egyik leggazdagabb embere?

Az elnök-aspiráns beszédében kitért arra a tényre, hogy Magyarország éppen 12 éve az Európai Unió tagja, majd leszögezte, hogy az unióban minden döntést a nemzetállamok kormányfői is jóváhagynak. Így van ez a menekültválság kapcsán megszületett döntések esetében is, azaz Orbán Viktor mindenre rábólintott.

 “Brüsszelben jelenleg egyetlen olyan döntés sem született, amire Orbán Viktor rá nem bólintott volna. Az már más kérdés, hogy felpattan egy hordóra és beszél hülyeségeket”

Szanyi beszédében kiemelte az anyák szerepét a társadalomban, és köszönetet mondott áldozatos munkájukért. Majd befejezésül megköszönte az ajánló íveket aláíróknak a támogatást, ami ahhoz szükséges, hogy pályázni tudjon az MSZP elnöki posztjára.

“Tudom, hogy megcsinálható, 2018-ban a Fidesz eltakarítható, és én nem a jövőbeni pártkongresszuson, hanem 2018-ban akarom, hogy a Magyar Szocialista Párt győzőn.”

Az MSZP nyíregyházi városi szervezetének új elnökét is bemutatták Jeszenszki András személyében, aki a sok kritikát megélt Nagy Lászlót váltotta ezen a poszton.

Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22