Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Megszüntették azt a nyomozást, amit ez év tavaszán, Hunyadi János, a nyíregyházi Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselő feljelentése alapján, a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség rendelt el versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntette és hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt. A feljelentés a nyíregyházi kondiparkok és játszóterek beruházásnál tapasztalható rendellenességek miatt történt. A rendőrség szerint minden a legnagyobb rendben volt.

Hunyadi János, Demokratikus Koalíció nyíregyházi önkormányzati képviselője – Fotó: Móricz Csaba
Hunyadi János, Demokratikus Koalíció nyíregyházi önkormányzati képviselője – Fotó: Móricz Csaba

 

Mint emlékezetes, portálunk 2015. decemberében közzétett egy tényfeltáró cikket a nyíregyházi kondiparkok és játszóterek beruházásainál tapasztalható furcsaságokról. Cikkünk többek közt rávilágított a közbeszerzésnél tapasztalható különös „véletlenekre” de a  NYÍRVV által lebonyolított meghívásos közbeszerzéseknél tapasztalható partneri összefonódásokra is fényt derített.  A tényfeltáró cikk rámutatott arra is, hogy jelentős túlárazások tapasztalhatók az eszközök telepítésénél.

Cikkünk megjelenést követően, Hunyadi János nyíregyházi önkormányzati képviselő – aki mellesleg városüzemeltetési szakember – tételesen ellenőrizte cikkünk állításait, majd az összes kondi- és játszótér esetében – amit a NYÍRVV rendelt meg 2013-tól 2015-ig – felméréseket végzett. A képviselő ennek alapján tette meg a feljelentést 2016. február 23-án.  A feljelentés szerint az okozott kár 38 millió forint lehetett, amit a képviselő tételes kimutatásokkal és bizonyítékokkal támasztott alá.

Az elutasító határozatból az derül ki, hogy a kivitelező és a NYÍRVV állítólag többször módosította a műszaki tartalmat és csak ezt követően végezték el a munkákat. A rendőrség ezzel magyarázta a jelentős eltéréseket a szerződéses paraméterek és a megvalósult munkák között.

 

Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22