Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az év első napján megkezdte működését a Záhonyi Kapcsolattartási Szolgálati Hely. A „Hatékony és biztonságos határ Magyarország és Ukrajna között” című projekt keretén belül valósult meg a Záhonyi Kapcsolattartási Szolgálati Hely kialakítása, amely 2017. január 1-jén kezdte meg működését a Záhony Közúti Határátkelőhely épületében.


Az ott szolgálatot teljesítő magyar és ukrán szakemberek folyamatosan, napi 24 órában látják el feladataikat, melyhez a szükséges humán erőforrást, technikai eszközöket és berendezéseket a két szomszédos állam együttesen biztosította. A kapcsolattartási szolgálati hely feladatainak ellátásában a két ország rendőrségi szakemberei mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is részt vesznek.
A szervezeti egység felállításának szakmai indoka a két ország közötti gyors információcsere biztosítása, az államhatáron átnyúló bűnözés (ember- és árucsempészet) hatékonyabb felderítése, a jogellenes cselekmények eljárási mozzanatainak lerövidítése, a bűnügyi felderítés intenzitásának növelése.