Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Már egy héttel a nevezési határidő lejárta előtt beteltek a helyek a vasárnap sorra kerülő Dulevo országos kopogós bajnokságra. Egyéniben 130 pingpongos jelentkezését fogadták el, többen várólistára kerültek.

A Marczibányi téri Ormai László Csarnokban sorra kerülő verseny különlegessége, hogy az asztaliteniszben mára megszokott, szoft ütőborítások helyett szivacs nélküli, úgynevezett kopogós ütőkkel rendezik meg. Ezeket a szervezők biztosítják, saját ütővel nem lehet játszani – tájékoztatta az MTI-t a hazai szövetség.
A régi típusú ütő sajátossága, hogy csökkenti a versenyzők tudásbeli különbségét. A viadal nagyon népszerű a játékosok körében, ezt jól mutatja, hogy a vártnál jóval többen jelentkeztek. A szervezők egyéniben végül 130 nevezést fogadtak el, a többiek várólistáról kerülhetnek be visszalépés esetén.
A vasárnap 9 órakor kezdődő ob-n páros versenyszámot is rendeznek, amelyben a nők és férfiak szintén együtt indulnak.
Érdekesség, hogy a pingpongosok között ott lesz többek között Bátorfi István, a frissen kinevezett női szövetségi kapitány Bátorfi Zoltán, illetve Bátorfi Csilla édesapja, továbbá Fazekas Péter, az egyik szervező is.
Az indulók értékes nyereményekért játszhatnak, de a legnagyobb vonzerőt az jelentheti, hogy az első két helyezett részt vehet január 28-29-én a londoni kopogós világbajnokságon, ráadásul a négynapos kinntartózkodásukat a szervezők állják. A vb-t (World Championship of Ping Pong, röviden WCCP) az Alexandra Palace-ban rendezik meg, amely a hétfőn véget ért PDC dartsvilágbajnokságnak is otthont adott. A WCCP összdíjazása 100 000 dollár, ebből az első helyezett 20 ezret vihet haza.

Fotó: pingpongoldal.hu/