Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A lakosság biztonságos internethasználatának támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) és a Magyar Telekom – közölte a távközlési cég csütörtökön.

Az együttműködés keretében a Magyar Telekom 2017. január 10-től tájékoztató e-mailt küld minden olyan mobil vagy vezetékes internet előfizetéssel rendelkező ügyfelének, akinek eszközét internetes támadás érte, és erről az NKI a Telekomot értesítette, feltéve, hogy az ügyfél az e-mail címét megadta a cégnek.
Az NKI pedig rendszeresen értesíti a távközlési céget a tudomására jutott biztonsági eseményekben érintett – okozó, vagy fenyegetett – eszközök IP címéről. A Telekom a megküldött technikai adatok alapján – legfeljebb kéthavonta egyszer – e-mailben tájékoztatja az érintett előfizetőket. A távközlési szolgáltató közleményében hangsúlyozta: a folyamat során ügyfelei kilétét az NKI részére nem fedi fel, így az intézet nem értesül arról, hogy melyik ügyfél eszközét érte támadás.
Mindemellett egy aloldal is indul a telekom.hu-n, amely gyakorlati tudnivalókkal segíti az ügyfeleket abban, hogy milyen konkrét lépéseket tegyenek saját eszközeik védelme érdekében, illetve miként gondoskodhatnak az azonnali vírusirtásról, valamint a hosszabb távú megfelelő vírusvédelemről.

A fotó illusztráció

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22