Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Sikeresen szerepelt a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház a 2016. év végén meghirdetett 15 milliárd forintos kórház-konszolidációs pályázaton. A kórház támogatási szerződést kötött az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, 122 millió 508 ezer 995 forintos támogatási összegre.


A Felső-Szabolcsi Kórház vezetése folyamatosan arra törekszik, hogy a betegellátáshoz szükséges feltételrendszert biztosítani tudja. 2016. év végén lehetőségük nyílt a kórház-konszolidációs programon belül arra, hogy három terület fejlesztésére is pályázatot nyújtsanak be. Céljuk a kórház működésének hatékonyabbá tétele olyan fejlesztések megvalósulása kapcsán, amelyek a betegek magasabb színvonalú ellátását szolgálják egy energiatudatos intézményben.

Az elnyert mintegy 123 millió forintból  megújul a kórház konyhája, energiatakarékos LED fényforrásokat szerelnek fel és beszerzésre kerül öt darab korszerű takarítógép.

A kisvárdai kórházban  az elmúlt 18 évben konyhai felújítás, eszközbeszerzés nem történt. A nagyfokú igénybevétel és a koruk miatt a konyhai berendezések elhasználódtak, műszaki állapotuk kifogásolható, állandó javításra szorulnak, alkatrész-ellátottságuk nem minden esetben megoldott. Az elnyert forrás lehetővé teszi, hogy az élelmezési feladatok ellátáshoz szükséges összes konyhatechnológiai berendezésünket lecseréljük.

A pályázati támogatás hozzájárul a Gyermekosztály és a rehabilitációs épület elavult hagyományos fénycső világító-testjeinek korszerű, LED-es lámparendszerre történő cseréjéhez, összese 555 darab energiatakarékos LED lámpa beszerzésével.

A fejlesztések az ellátási területünkön élő lakosság,  betegek érdekeit szolgálják, hiszen alacsony energia költséggel működtethető kórházban a megtakarított összegek a betegek ellátására fordíthatóak, a megújult konyha növeli a betegélelmezés biztonságát, és az új takarítógépek még tisztább kórházi környezetet teremtenek.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22