Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szerda délután hunyt el a legendás üzletember, akit a Vámház körúti zálogházának reklámjából az egész ismerhetett. Klapka György nem sokkal születésnapja után halt meg, szenteste töltötte be a nyolcvannyolcadik évet.

Szerdán reggel még a Mokkában szerepelt, majd posztolt is közösségi oldalán, ám délután összeesett és elhunyt – írja a Blikk. A tragikus hirtelenséggel elhunyt Klapka a TV2 adásában arról beszélt, hogy megtalálták zaklatóját illetve beszámolt a születésnapi kisebb balesetéről. A Blikk úgy tudja, hogy ugyanabban a villában lelte halálát, ahol korábban volt felesége, Mary Zsuzsi is elhunyt. Az énekesnő szintén az ünnepek alatt veszítette életét. Klapka György halálhírét egy közeli hozzátartozója megerősítette a lapnak. Felesége nem kívánt nyilatkozni, a család türelmet kért.

Klapka György 1928-ban született egy művész és egy kereskedő gyermekeként, 1944 végén behívták katonának, alakulatával Zsámbékig jutottak, itt bekerítették őket az oroszok, de néhány társával sikerült megszöknie. Tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, ahol Soós Imre és Gera Zoltán is az osztálytársai voltak. Ezután balettozni tanult és teljesen beleszeretett a tánc világába. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd számos országban megfordult – egészen 42 éves koráig volt a pályán. Élettörténete filmbe illő, előfordult, hogy halálra ítélték, ötször nősült, reklámfilmjei igazi klasszikusokká váltak. Még táncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni, egyik leghíresebb vállalkozása a Klapka Üzletház volt. Az utóbbi években a diótermesztés volt a szenvedélye.

Klapka György közösségi oldalán úgy fogalmaztak: szeretettel gondolnak hosszú, eseménydús életére és tiszteletet érdemlő jellemére. “Örökké szívünkben él” – tették hozzá.

Forrás: Blikk/MTI

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22