Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hét javaslatát, hogy megelőzzék  a baleseteket.

Csak megfelelő műszaki állapotú gépjárművel induljanak el otthonról.

A biztonságos közlekedés érdekében hét Celsius fok alatt már téli gumival ajánlott az autókat felszerelni!

A balesetek megelőzése érdekében  a járművezetők elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.

A járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, tekintettel az esetleges ködös, esős, havas időjárásra.

A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.

Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén. Ebben az időszakban a csapadékos, illetve csúszós úttesten a gyalogosok lassabban közlekednek, s kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége váltotta is ki.

Hosszabb utazást megelőzően lehetőség szerint kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat! Ha menet közben elakadtak, jól láthatóan jelezzék, valamint húzódjanak le az út szélére, és azonnal hívjanak segítséget 107-es vagy a 112-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős közlekedési magatartással megóvhatjuk az emberéleteket!

+1

Mi van, ha befagy?

A széthasadt motorblokk rémálma a valóságban szerencsére csak szélsőséges esetekben fordul elő. Persze van erre példa, ha a hűtőfolyadék nyomokban sem tartalmaz fagyállót, és tömbbé fagy a víz, de ez inkább csak a lámák riogatására szolgáló történet.
Ha már van egy kevés fagyálló a rendszerben, vagyis nem slaggal töltötték fel az üres hűtőt, jellemzően kásásan, szálkásan kristályosodik a folyadék, ami önmagában nem feltétlenül tesz kárt, sem a motorblokkban, sem a hűtésrendszer más elemeiben. Viszont pompás fagydugót tud létrehozni a keringési körben, ami túlmelegedést okozhat. Aki nem figyeli a hőmérőt, vagy nem veszi észre az ilyenkor rendszerint sztrájkoló fűtést, hamar megfőzheti a motorját a nagy hidegben.

Ha eddig nem tette meg:  ellenőrizze, hogy a gépkocsijában lévő hűtőfolyadék mennyit bír ki, tekintve a hétvégére várható -20 fokra

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22