Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Első fokon tizenkét év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék pénteken egy férfit, aki 2013-ban és 2014-ben többször megerőszakolta tizennégy éves nevelt lányát, akinek emiatt gyereke is született.

Bodnár Zsolt elsőfokú bírói tanácsa nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2004 óta volt élettársa a bűncselekmény időpontjában tizennégy éves sértett anyjának. A férfi rendszeresen bántalmazta az általa ötéves kora óta nevelt lányt. Szexuálisan először 2013 karácsonyán az otthonukban erőszakoskodott vele, a következő év májusában pedig késsel kényszerítette aktusra a lányt, aki ezután teherbe esett – ismertette a bíró.
A sértett az erőszakról senkinek sem mert szólni, mert a nevelőapja megfenyegette, hogy ha megteszi, akkor “hasba szúrja és a hátát is eltöri”. H. József ezután még kétszer közösült erőszakkal akkor nyolcadikos nevelt lányával.
A lány viselkedésének megváltozását az általános iskolában vették észre, az intézmény értesítette a családgondozókat, akiknek a sértett végül bevallotta az erőszakot. A már 27 hetes terhes lány ezután nevelőszülőkhöz került, majd anyja halála után, 2015 januárjában – tizenhat éves korában – megszülte gyermekét.
Bodnár Zsolt elmondta: a vádlott az első kihallgatásán beismerte tettét, ezt a nyilatkozatát azonban később visszavonta, majd részben ismét elismerte a bűncselekményt, de tagadta, hogy erőszakkal közösült a lánnyal.
A bíróság elutasította a férfi védekezését, a sértett vallomásait pedig teljes mértékben elfogadta.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A kép illusztráció/ HVG

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22