Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Sikkasztásért egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték korábban az MSZP dunakeszi szervezetének elnökét – ezt maga az érintett, Fári János ismerte el a legutóbbi, decemberi képviselő-testületi ülésen, ahol szembesítették múltjával. Mint mondta, azért sikkasztott, mert nehézségei adódtak. Az ülésen az is kiderült, hogy két másik gazdasági bűncselekmény miatt pénzbüntetésre ítélték. Az ügy pikantériája, hogy Fári János egyik elődje a közelmúltban visszaélések okán kényszerült távozni, s Fári Jánost, mint a megújulás emberét mutatták be a sajtóban.

Nem csak országosan, Dunakeszin is megújult az MSZP – ezzel a derűlátó fölütéssel indult a Dunakeszi Hírhatárban az a tavaly júniusi interjú, amelyet a szocialisták új helyi elnökével, Fári Jánossal készítettek. A megújulásra többek között azért lett volna szükség, mert Ábri Ferencet, aki nemcsak helyi elnök, hanem 2010-től MSZP-s képviselő és a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke is volt, tavaly méltatlanság miatt megfosztottak képviselői mandátumától. Ugyanis egy 2014-ben hatályba lépett jogszabály szerint így kell eljárni azokkal szemben, akiknek 180 napot meghaladó, 10 millió forintnál nagyobb adótartozása van. Maga Fári is elismerte egy tavalyi interjúban, hogy az Ábri-ügy kínos volt a pártnak. De itt jön ő, és majd jól megújítja a szervezetet…

NEHÉZSÉGEI ADÓDTAK…

Fári János saját elmondása szerint 1977 óta foglalkozik helyi szinten aktívan a politikával, többször volt jelölt, és a listán is szerepelt, de a dunakeszi képviselő-testületbe a rendszerváltás óta nem került be. Előtte viszont 1980 és 1985 között tanácstag volt. Tavaly lett a szocialisták dunakeszi elnöke.

Tavaly decemberben egy képviselő-testületi ülésen Bocsák István Károlyné fideszes képviselő arról kérdezte, igaz-e, hogy három büntetőügye is volt. Fári elismerte, sikkasztásért egy év – két esztendő próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték. De mindjárt meg is magyarázta, hogy miért bagatell az egész. Szavai szerint lízingelt egy gépkocsit, és amikor építőipari cégvezetőként „nehézségei adódtak”, mert nem fizették ki, az autót átadta a volt műszaki vezetőjének, hogy majd fizesse tovább. De nem fizette, a bank pedig lefoglalta. Tehát a bank tudott erről, de később mégis följelentették őt – magyarázkodott. Mint fogalmazott:

nem jelentettem be, hogy át kívánom adni az autót. Ezért vállalom a felelősséget, hogy nem voltam körültekintő. Ezért megbűnhődtem.

 

…ÉS MÁSOK HAMISÍTOTTAK A NEVÉBEN – írja a PestiSracok.hu

Tovább  a teljes cikkhez

Fotó: dunakeszipost.hu