Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Demokratikus Koalíció szóvivője azt követelte a kormánytól, hogy néhány napon belül minden nyugdíjashoz juttassák el a megígért tízezer forintnyi  Erzsébet-utalványt.

Gréczy Zsolt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció időben figyelmeztette a kormányt, ne Erzsébet-utalványt küldjön, hanem adja oda készpénzben a 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak. A nyugdíjasok már tavaly december elején, jóval karácsony előtt megkapták volna a készpénzt, amit az utalvánnyal ellentétben akár élelmiszerre, akár gyógyszerre, akár az unoka ajándékára is költhettek volna – tette hozzá.

A Magyar Nemzet hétfőn azt írta, hogy mintegy 56 ezer nyugdíjas még mindig nem tudta átvenni azt az Erzsébet-utalványt, amit november végén jelentett be az időseknek Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy karácsonyig, de legkésőbb az év végéig megkapják az érintettek.

A posta az összes Erzsébet-utalványt kézbesítette

„A Magyar Posta a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítését a vállalt határidő előtt teljesítette” – jelentette a Magyar Posta, ami szerint december 24-ig a fejenként 10 ezer forintot érő utalványok 92,5 százalékának kézbesítési kísérletét végezték el, december 30-ra pedig a fennmaradó utalványok kézbesítését is elvégezte.

Az át nem vett küldemények a címhez tartozó letéti postákra kerültek, amik átvételére 10 munkanap állt rendelkezésre. A gyorsabb ügyintézésre azokon a postákon, ahol a forgalom indokolta, és a posta belső kialakítása lehetővé tette, dedikáltan az Erzsébet-utalványok átvételére szolgáló ablakokat állítottak fel decemberben.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI