Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Vizoviczki László felszólalásával folytatódott hétfőn a diszkópápa mellett további 32 vádlott ellen bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult büntetőper a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületében. A milliárdos vállalkozó előre megírt, többszáz oldalas felszólalásában a tulajdonában volt szórakozóhelyeken begyűjtött borravalókról, “bugyipénzekről”, valamint vádlott társairól beszélt több órán keresztül. Várhatóan a következő tárgyalási napon is Vizoviczki felszólalásával, azon belül is a szórakozóhelyek bevételi adataival folytatódik a büntetőper. – Apáthy Melinda tudósítása a tárgyalásról 

Vizoviczki szerint a jogban nincs meghatározva a borravaló mértéke, azonban mindenki nagyon jól tudja, hogy a fogyasztás 10-15 százalékát illik, illetve szokták adni a felszolgálóknak. A vállalkozó szerint ez azonban a zenés szórakozóhelyeken 5-25 százalékig is felszökhet, és hangsúlyozta: a borravaló után nem szokás adót fizetni. Mint mondta, több százmilliónyi borravalót osztottak ki a vendégek a tulajdonában lévő diszkókban az elmúlt évtizedben. A jattot pedig azért gyűjtötték be az alkalmazottaktól, és osztották ki belső szabály szerint, hogy senki se mászkáljon pénzzel a zsebében, vagyonvédelmi szempontok miatt, illetve, hogy ne csak a VIP-ben felszolgáló pincéreknek jusson a pénzből, amíg a takarítók, vagy a konyhai dolgozók is legalább annyit hajtanak egy-egy este. Vizoviczki azért firtatta hosszasan a borravalóval kapcsolatos véleményét, mert az egyik szakértői vélemény szerint a diszkókban lefoglalt „napi rajzok” alapján még a „bugyipénz” ( a táncos lányok bugyijába tett jatt – a szerk.) is bevételnek számolandó.

VOLTAK, AKIK ELLOPTÁK MÁSOK BORRAVALÓJÁT

A diszkópápa nem volt szégyenlős most sem: a szünetben „császárként ragyogta be” a hallgatósági karzatot. Majd ugyanolyan magabiztossággal támaszkodott a bíróság fölé, mint korábban, amikor kigyúrtjaival az éjszakában menetelt a főváros utcáin. A negyedrendű vádlottként az ügyben szereplő korábbi „jobbkezéről” azt mondta, hogy nem volt az első tizenöt embere között. A nőre mégis rábízta a szórakozóhelyek belső ellenőrzését. Külső szemlélőként úgy tűnhetett, hogy a magát már-már „keresett celebként” feltüntető férfi igyekszik minden probléma okozójának a korábbi bizalmi emberét feltüntetni. Nem is nevezte jobbkezének, csak nagy teherbírású munkaerőként jellemezte. Vizoviczki szerint korábbi munkatársa emberileg érzéketlen, és egy cseppet sem lojális. Szerinte azért kezdett nőni a feszültség a szórakozóhelyein, mert „voltak olyanok, akik ellopták mások borravalóját”. Az álmatagba fordult észrevételezés közben még a vádlott-társak körében is sokak arcára mosolyt csalt, amikor a milliárdos vállalkozó öntömjénezésbe kezdett. Elmondása szerint megfordult a Bed Beach nevű szórakozóhelyen több olyan celeb, magas rangú politikus, sportoló, illetve más befolyásos ember, akik hajlandóak voltak azért milliókért fogyasztani, hogy csak pár percet vele tölthessenek.

A teljes cikk a PestiSrácok.hu – n olvasható

Fotó: MNO

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22