Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította B. B. vádlottal szemben a korábban elsőfokon kiszabott egy év börtönbüntetést.


A tényállás szerint a vádlott – elsőfokon elítélt társával – 2015. február 15-én és február 19-én Nagydobos külterületén a Nyírerdő Zrt. kezelésével lévő földterületen fakivágást végzett abban a tudatban, hogy a terület B. B. vádlott tulajdona. A kerületvezető erdész azonban már február 15-én közölte a vádlottal és társával, hogy a terület a Nyírerdő Zrt. tulajdona, és felhívta őket, hogy hagyják abba a fák kivágását. Ennek ellenére a vádlottak február 19-én is folytatták a fakivágást. Ekkor a sértett erdész telefonjával képeket készített a vádlottakról, eközben a vádlott társa lökdösni kezdte a sértettet, aki a telefont elejtette, majd védekezésképpen egy gázspray-vel a vádlott társa felé fújt, aki felvett egy 2,5-3 méter hosszúságú karót, és azzal a sértettre támadt.

Eközben B. B. vádlott is felvett egy hasonló méretű karót és azzal a sértett felső testét, fejét, vállát és karját többször megütötte. A sértett a helyszínről futva menekült el.

A vádlott által használt karó alkalmas volt az emberi élet kioltására.

A törvényszék álláspontja szerint a büntetés általános célja – jelen esetben a tömeges méretű illegális fakivágásokkal szembeni hatósági fellépések eredményességének biztosítása – kizárólag a hosszabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával érhető el. Az ítélet jogerős.

A kép illusztráció!

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22