Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A harmadik ütemben 43 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság képzési helyszínén újabb két szakasz, összesen 43 fő kezdte meg tanulmányait 2017. január 9-én.

Az ünnepélyes tanévnyitó elöljárója Dr. Dsupin Ottó rendőr dandártábornok a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Igazgatója, aki elsőként köszöntötte a leendő határvadászokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot Farkas József rendőr dandártáborok megyei rendőrfőkapitány és Dr. Hudák Zsolt György rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes képviselte. A tanévnyitón részt vett Lövei László rendőr ezredes a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgató- helyettese.
A képzésben résztvevők tanulmányaik első két hónapjában a „Rendvédelmi alapfeladatok” tanulmányi modult teljesítik. A hallgatók a gyakorlatorientált képzés keretében a közrendvédelemmel, a határellenőrzéssel, a menekültügyi helyzet kezelésével, az erőszakos cselekmények elhárításával összefüggő szituációkban oldanak majd meg egyéni és csoportos rendőri fellépést igénylő feladatokat. Fő célkitűzés a rendőri szolgálat ellátásához szükséges kompetenciák kialakítása és fejlesztése.
A harmadik képzési időszakban őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerzett hivatásos állományú rendőrök 2017. március 1-jével a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai állományában, járőrvezető irányítása mellett őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre.