Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt egyenként 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte P. S. és társa vádlottakat.


A megállapított tényállás szerint 2015. április 8-án I. rendű P. S. vádlott az előzőleg megszerzett nagy mennyiségű morfin kábítószert II. r. M. Sz. vádlott lakásán kívánta továbbadni harmadik személynek. I. rendű vádlott a kábítószert II. rendű vádlott nyíregyházi lakásán II. rendű vádlottnak átadta, azonban a lakásban rövid időn belül rendőri intézkedésre került sor.
I. rendű vádlott a lakás ablakából észlelte a rendőröket a ház előtt, ezért az ingatlan emeleti része felé kezdett menekülni, és eközben II. rendű vádlottat felszólította arra, hogy a kábítószert a wc kagylóban semmisítse meg. II. rendű vádlott a kábítószer csomagolását nem tudta feltépni, mivel abban a rendőri intézkedés megakadályozta. I. rendű vádlottat az emeleti szoba beépített szekrényében kísérelt meg elrejtőzni. Az ingatlanból a hatóság két csomagban 516 gramm morfinbázis tartalmú morfint foglalt le, amely a vegyész szakértő szerint a jelentős mennyiség alsó határának több, mint 28-szorosa volt. Az ítélet jogerős.