Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Négy héttel ezelőtt még ott voltunk. Nagyon jó volt, remek hetet töltöttem Mártélyon. Vasárnap érkeztem, hétfő estig egyedül voltam, ekkor csatlakozott hozzám Deli Barna barátom. A csapat többi része pénteken érkezett – kezdi beszámolóját Vajda János fotóművész. 

János és barátai képeik segítségével egy mesevilágba röpítenek minket, ezen a fagyos estén melegséget adva a szemlélőnek. A kis csapat immáron a második őszét töltötte együtt ezen a varázslatos tájon.  Mártély a fotósok paradicsoma persze csak akkor, ha kellő tisztelettel és alázattal, szinte egyé válva a a tájjal örökítik meg a pillanat tört részét, így válva az örökkévalóság részévé.  János és csapata ezen erényeknek nem volt híján, amit az exponált képek igazolnak. A felvételek  egy-egy történetet mesélnek el. Kinek ezt, kinek azt, de sohasem ugyanazt… Szinte ott érzi magát az ember Mártélyon, ahogyan a retinán leképződik a kép… És az alkotó?  Vágyakozik a következő őszre….

Kell egy ilyen helynek a minimum egy hét. Eddig csak hosszú hétvégeket voltam lent. Most el tudtunk szakadni a Holt-Tiszától, és átkelve a vasúton felfedezhettük a tanyavilágot, de eljutottunk a temetőbe is. Sokkal átfogóbb képet kaphattunk Mártélyról és a környékről. Ezt a képeken is megláthatjátok, bár még mindig a klasszikus rész viszi a prímet.
Ebben az évben ekkor voltam igazán hosszú szabadságon, rám is fért, és remekül kikapcsoltam, feltöltődtem. A fotók tényleg csak hab a tortán, de büszkén mutatom be Nektek az idei anyagot.
Végezetül megköszönöm a baráti segítséget, amit a kis csapattól kaptam. Nélkülük nem tudtam volna eltölteni az idei év legszebb hetét…

A csapat képes beszámolója Vajda János honlapján,  itt található

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22