Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletében, zaklatás és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék azt az asszonyt, aki 2015 májusában szúrta meg élettársát Mikepércsen, később pedig egy veszekedés miatt közös otthonukat is felgyújtotta.

B. Annát a törvényszék többszörös visszaesőként, halmazati büntetésül 8 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte csaknem 600 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott többszörös visszaesőként fegyházbüntetést kapott, ezért feltételes szabadságra sem bocsátható.

A bíróság által elfogadott tényállás szerint B. Anna és élettársa egy mikepércsi egyszobás házban élt. Kapcsolatuk a féltékenység és az alkohol miatt nem volt felhőtlen, az összetűzések rendszeresek voltak. 2015. május 7-én délelőtt mindketten ittas állapotban egy dűlőúton haladtak, amikor hangos szóváltás alakult ki közöttük, mely tettlegességig fajult. Egy szemtanú szerint a nő többször a földre lökte a férfit, majd lefelé sújtó mozdulatokkal bántalmazta, és látta azt is, hogy mozdulatai közben megcsillant egy kés. A közeli ingatlan lakójának felesége riasztotta a rendőrséget és a mentőket, akik a vérző sérültet kórházba szállították. A vádlottat a rendőrök nem messze a cselekmény helyszínétől fogták el, a kést pedig később a pár otthonában találták meg.

Az utcai incidens után néhány nappal újabb veszekedés tört ki, az asszony egy baltát tartva azzal fenyegette a sértettet, hogy ha más nővel is létesít szexuális kapcsolatot, akkor megöli. A sértett megijedt, és elhagyta a lakóházat. A vádlott tüzet gyújtott az ingatlan előtti teraszon, a tűz átterjedt a ház tetőszerkezetére, amely leégett.
Az ügyészség azzal vádolta az asszonyt, hogy meg akarta ölni párját és nyakon szúrta a férfit. A bírósági eljárás során azonban az igazságügyi orvosszakértő csak egy kisebb erejű, szúrt sérülést talált a sértett mellkasán, de ez sem volt életveszélyes. A törvényszék többek között a szakértői véleményre alapozva arra jutott, hogy az asszony nem megölni, hanem csak bántani akarta élettársát, a bíróság ezért nem emberölési kísérletben, hanem életveszélyt okozó testi sértés kísérletében találta bűnösnek. A fenyegetés és a szándékos rongálás ténye ugyanakkor egyértelmű.
A Virágh Pál vezette tanács ítélete egyelőre nem jogerős, az ügyész mellett a vádlott és védője is fellebbezett.
A bíróság döntött arról is, hogy a vádlott – aki korábbi, jogerős büntetéséből februárban feltételesen szabadulna -, előzetes letartóztatásba marad.

Kép: Faktor.hu