Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Vádat emeltek az ellen a két fiatal férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy agyonvertek egy izraeli férfit tavaly áprilisban Tiszakécskén, hogy megszerezzék pénzét és értékeit – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész kedden.

Nánási László közleményében az áll: a 40 éves izraeli állampolgárságú sértett azért érkezett 2016 márciusában Magyarországra, mert meg akart tanulni magyarul. A férfi alkalmi szállásokon vagy a szabadban, sátorban éjszakázott. Az elsőrendű vádlott, a 22 éves, állandó pénzzavarral küzdő kocsári férfi felfigyelt a külföldi sértettre, és azzal a szándékkal, hogy elveszi az értékeit, elhívta magához az akkoriban szálláshelyéül szolgáló romos házba.

Április 21-én, miután a sértett elaludt a ház udvarán a hálózsákjában, az elsőrendű vádlott odahívta 20 éves, lakóteleki társát, és felvetette, hogy nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni a sértettet, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, milyen érzés ölni.
A vádlottak az udvaron heverő téglákkal előbb két-három méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték alvó áldozatukat. Bár a gyenge fizikumú férfi felébredt, mire kezét kiszabadította a hálózsákból, már nem tudott védekezni, és az elhúzódó súlyos bántalmazás hatására eszméletét vesztette. A vádlottak felhagytak a bántalmazásával, amikor azonban életjeleket mutatott, az elsőrendű vádlott fejbe rúgta. A sértett a helyszínen meghalt.

A vádlottak átkutatták áldozatuk holmiját, és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő háromezer forintot és 20 dollárt. A sértett holttestét a romos ház melléképületébe húzták be, ahol törmelékkel lefedték. A lopott holmik egy részét másnap a fiatalabb vádlott eladta, a többit elásta.
A vádlottak ruházatában előállításukkor csekély mennyiségű szintetikus kábítószert is találtak.
A főügyészség mindkét büntetett előéletű férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és kábítószer birtoklás bűntettével vádolja, amely akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel is büntetendő. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kép: Index.hu