Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A reformáció kezdetének 500. évfordulója a témája az idei Ökumenikus Diákfilmszemlének, amelyre a katolikus, a református és az evangélikus iskolák tanulói pályázhatnak.

A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a hatodik alkalommal meghirdetett filmes pályázat témája az emlékévhez kapcsolódva a “Semper Reformanda – Amikor itt és most tenni kell”. Az eddigi évekhez hasonlóan ugyanakkor más témájú filmeket is beküldhetnek a diákok.
Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilmmel, kisjátékfilmmel, etűddel és animációs filmmel is lehet pályázni, viszont a munkák legfeljebb 8 percesek lehetnek.
Három kategóriában díjazza a zsűri a legjobb alkotásokat, összesen félmillió forint értékben osztanak ki videófelszerelést.
A szemle nyilvános bemutatója június 10-én lesz a budapesti Sapientia Főiskolán. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium által meghirdetett szemléről bővebben a www.okudiakfilm.hu lehet olvasni.

Kép: Reformáció 2017

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22