Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A magyarságtudat szilárd alapjának nevezte a magyar kultúrát Debrecen polgármestere vasárnap este a helyi Csokonai Színházban megrendezett kultúra napi ünnepségen.

Papp László (Fidesz-KDNP) kiemelte: a magyar kultúra olyan érték, amit “ápolnunk, gazdagítanunk kell, és átadni a következő nemzedékeknek”.
Beszélt arról is hogy 2017 Debrecen éve lesz: idén ünneplik a reformáció 500. évfordulóját, amely jelentős mértékben kapcsolódik a “kálvinista Rómához”, négyszázötven éve ülésezett Debrecenben a magyar református egyházat megalapító zsinat, 200 éve született a debreceni kollégiumi diák, Arany János, 125 éve a városhoz sok szállal kötődő Kodály Zoltán, és 100 éve Szabó Magda író – sorolta.

A polgármester bejelentette: október 5-én, Szabó Magda születésének 100. évfordulóján Debrecen főterén felavatják az író egész alakos szobrát. És idén készítik el azt a pályamunkát is, amellyel 2023-ban Európa Kulturális Fővárosává szeretnék tenni Debrecent.
A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen adták át a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány idei ösztöndíjait, előtte pedig a Csokonai Színház nézőtéri büféjében és első emeleti folyosóján megnyitották a tavaly elhunyt Tréfás György operaénekes emlékkiállítását.
A Liszt Ferenc-díjas kiváló művész több mint ötven évet töltött a Csokonai Színház színpadán. Életútját 26 tablón, csaknem háromszáz fotóval mutatják be a március 20-ig megtekinthető tárlaton.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22