Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Mengyi Roland és társai ellen költségvetési csalás, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – értesült a PestiSrácok.hu. A Fidesz országgyűlési képviselőjéről tavaly lehallgatási jegyzőkönyvek és beismerő vallomások alapján írták meg, hogy uniós támogatásért cserébe tízmillió forint “alkotmányos költséget” kért a pályázóktól. A képviselő állítólag ebből 2015 nyarán át is vett ötmillió forintot, amit az adóhatóság nyomozói videón rögzítettek. Mengyi ugyanakkor az eljárás kezdete óta tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt is elkövetett volna és azt ígérte, hogy mindenben együttműködik az ügyészséggel.

Már hét főre emelkedett a Fidesz parlamenti képviselőjét, Mengyi Rolandot is érintő, február 12-éig meghosszabbított büntetőeljárásban a gyanúsítottak száma – erősítette meg a PestiSrácok.hu információit a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője. Simon Richárd annyit árult el, hogy az újabb gyanúsítottat január 11-én, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hallgatta ki a főügyészség. Mengyiék – szabadlábon védekező – feltételezett bűntársa tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Emlékezetes, bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt még tavaly augusztus közepén kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész, majd októberben a fideszes politikust meg is gyanúsította az ügyészség. A 168 Óra korábban lehallgatási jegyzőkönyvek és beismerő vallomások alapján írta meg, hogy Mengyi Roland uniós támogatásért cserébe “alkotmányos költség” címén ötmillió forintot kért előre a nyertesként befuttatott cégektől és ugyanennyit a végén is. További feltételként pedig 90 százalékos visszaosztási rátát szabott meg a kiutalt pénzből. Az ügy többszereplős, a kapcsolat alapja pedig a gyanú szerint egy baráti társaság, amelyben benne van egy országos szociális szövetkezet alapítója (az azóta gyanúsított E. Zsolt), illetve az állítólagos összekötő, K. Péter is, aki állítólag jó viszonyban van Mengyivel. A tanúvallomások alapján egyébként Mengyi Voldemort nagyúrnak is szólíttatta magát.

Tovább a teljes cikkhez

Fotó: Portfolio.hu