Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2017. január 25.-én nem peres eljárásban döntött Kisléta polgármesterének méltatlansági ügyében. 

Az eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kezdeményezte, mivel Kisléta Község Önkormányzata Képviselő-testülete, a polgármester újraválasztása óta nem hozott döntést a polgármester méltatlanságával összefüggésben.

A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a kérelem tárgyában hozott végzésében nem jogerősen kimondta, hogy a polgármester a tisztségre méltatlan. Rámutatott, hogy a méltatlanságot a bíróságok 2015. évben már megállapították, azonban a polgármestert 2016. április 24. napján megtartott időközi választáson újraválasztották.

A korábbi méltatlanság kimondása is azon alapult, hogy a polgármestert a Nyíregyházi Törvényszék, illetve a Debreceni Ítélőtábla szándékos bűncselekmény elkövetése miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Tekintettel arra, hogy a polgármester az újraválasztása után is ezen büntetőítélet hatálya alatt áll, ezért polgármesteri tisztséget nem tölthet be. [Önkormányzatokról szóló törvény 38. § (1) bekezdés b) pont[
Az elsőfokú ítélet ellen a polgármester fellebbezést jelentett be, s kérte a végzés megváltoztatását.

A másodfokú bíróság a 2017. január 25-én megtartott tanácsülésen az elsőfokú bíróság végzését helybenhagyta, s ezzel a méltatlanság kimondása jogerőssé vált.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22