Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Budapest FotóFesztivál elnevezéssel a magyar és nemzetközi fotóművészet értékeit és újdonságait a középpontba helyező új programsorozatot rendeznek február 28. és április 30. között a fővárosban.

Az első alkalommal megszervezett program workshopokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, szakmai eseményekkel, portfólió- és fotókönyv-bemutatókkal, illetve fotómaratonnal várja az érdeklődőket.

A sorozat gerincét két reprezentatív kiállítás adja, amely ismert magyar és külföldi fotósok munkáiból mutat be válogatást.

Az egyik a Magnum ügynökség híres fényképészének, Alex Webbnek A fény szenvedése (The Suffering of Light) című tárlata lesz a Műcsarnokban, amely az amerikai nagykövetség támogatásával jön létre. A kiállítás részeként tárlatvezetést és szakmai találkozót is szerveznek a művésszel. A kiállítás és egyben a Budapest FotóFesztivál ünnepélyes megnyitóját február 28-án tartják a a művész részvételével.

A másik kiemelt program az áprilisban nyíló, Szubjektum című magyar csoportos kiállítás lesz, amely a portré műfaját járja körül. A tárlat helyszíne a Várkert Bazár, a kiállítás pedig a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának is része.

A Várkert Bazárban rendezik továbbá a BPF-TRIPON fotómaratont is, amely külön gyerekeknek szóló versenyszámával családi programként színesíti a rendezvényt.
A főváros támogatásával a Budapest FotóFesztivál központja a város szívében álló Budapest Projekt Galéria lesz, amely a fesztiválvendég görög Photometria International Photofestival és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotó tanszéke kiállításának ad otthont, valamint workshopok, szakmai beszélgetések, és a fiatal fotósgenerációt megcélzó alkotói bemutatkozások helyszíne is lesz.
A tervek szerint a fesztivál keretében minden évben egy-egy fotógyűjtemény is fókuszba kerül, idén a Szöllősi-Nagy-Nemes Gyűjtemény fotográfiai válogatása mutatkozik be három helyszínen: a FUGA Kortárs Építészeti Központban, a Gregersen Art Pointban és a Voke Vasutasok Széchenyi István Művelődési Házában.

Kép: MovieLaLa

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22