Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több ezren tüntetnek Detroitban, Chicagóban, New Yorkban, Dallasban, Los Angelesben és több százan protestálnak Washingtonban, a Fehér Ház előtt is. A chicagói O’Hare repülőtéren és a Dallas melletti Forth Worth repülőterén a feltartóztatott, de az ellenőrzések után a reptérről kiengedett utasokat ünnepelték a protestálók, a tranzitból kiérkezőket győzelmi jeleket formálva és hurrázással fogadták.

New Yorkban, Manhattan déli részén – annál a kompnál, amely a szemközti kis szigetre, a Szabadság-szoborhoz viszi az embereket – ezrek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak. A tüntetőknél “Amerikát a menekültek építették fel” és “A muszlimok kitiltása nem amerikai dolog” feliratú táblákat lehetett látni, s a demonstráción részt vett Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője, New York-i politikus is. Schumer rövid beszédet mondott, amelyben a többi között azt mondta: “Donald Trump azt akarja, hogy a menekültekről azt gondoljuk, terroristák”, majd leszögezte, hogy “ezt a harcot megnyerjük!”.

Boston belvárosában szintén Trump-ellenes feliratokkal tüntettek, Washingtonban, a Fehér Ház előtt szintén Trump-ellenes rigmusokat skandáltak. A Washingtonnal szemben, a Potomac másik oldalán fekvő Virginia állam kormányzója, a demokrata párti Terry McAuliffe nyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozza: megérti a nemzetbiztonsági aggodalmakat, de szeretné, ha a “szigorú ellenőrzés fogalmát és gyakorlatát” pontosan meghatározzák. “A virginiai nép nevében arra sürgetem Trump elnököt és a vezetőket Washingtonban, hogy változtassanak ezen a politikán, és legyen nemzetünk ismét a lehetőségek hazája mindenki számára” – hangsúlyozta közleményében a demokrata párti politikus.
Amerikai sajtóhírek szerint vasárnap este az Egyesült Államok mintegy harminc városában szerveztek demonstrációkat Donald Trump bevándorlást szigorító – és átmenetileg korlátozó – rendelete ellen.

Kép: IBTimes UK