Néhány nap alatt több mint 20 fokot melegszik az idő

Hétfőn is többfelé kell nyirkos, borongós időre készülni, de főként a Dunántúl északi felén, esetleg délen – ahol megélénkül a déli-délkeleti szél – elvékonyodhat a felhőzet, előbújhat a nap. Hajnalban -6 és -13, az ország északkeleti harmadán -14 és -21, délután pedig +1 és -8 fok között alakul a hőmérséklet.


Kedden északnyugat felől csapadék érkezik, így délutántól északon főként havazhat, délebbre viszont ónos eső, havas eső várható. Délen és a Dunántúlon megélénkül a déli-délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet -5 és +2 fok között alakulhat.

Szerdán többfelé várható csapadék: egyre inkább eső, északkeleten kisebb havazás, havas eső, ónos eső. Hajnalban -5, +1, délután 0, +5 fokot mérhetünk.

Csütörtökön északon, északkeleten lehet még ónos eső, eső, majd estére távozik a csapadékzóna. Enyhülés veszi kezdetét, pénteken napközben a déli, délnyugati országrészben akár 10-12 fok.

MTI Fotó: Balázs Attila

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök