Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Innovatív megoldások, térségfejlesztés, emberközpontú szemlélet jellemzi azt a stratégiát, amit az eredetileg közgazdász-informatikus végzettséggel rendelkező miniszteri biztos, Bogáti János felügyel – írja a PestiSrácok

Az eddig kormányhivatali vezetőként tevékenykedő szakember elhivatott a szabolcsi térséggel kapcsolatos kormányzati program megvalósításában, a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban pedig arról is beszélt, hogy a feladat mégsem egyszerű. Az uniós pénzek lehívása ugyanis nem lenne elegendő ahhoz, hogy tartós fejlődést érjenek el a vidékfejlesztésben.

Az ország egyik legelmaradottabb részének tekintették eddig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, ahol most jelentős változás várható a kormány tervei szerint. Bogáti Jánost Seszták Miklós fejlesztési miniszter nevezte ki tavaly december elsejei hatállyal a posztra, akinek feladata lesz egyebek mellett a térségben összehangolni a hazai fejlesztési források felhasználását, biztosítani a projektek összhangját az átfogó kormányzati stratégiákkal, kapcsolatot tartani a kormányzati és civil szervezetekkel, valamint az önkormányzatokkal, továbbá szervezni és koordinálni a térségi beruházásokhoz kapcsolódó feladatokat.

Új kihívás, új feladatkör. Megbirkózik vele? 

  • Óriási feladat vár rám, minden túlzás nélkül. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt évtizedben kiemelt figyelmet kapott a tervezési munka, hiszen csak megalapozott, reális igényekre és szükségletekre, a helyi komparatív előnyökre alapozott fejlesztéseket szabad megvalósítani. A magyar gazdaság teljesítőképessége és közvetve a magyar emberek életszínvonala a kis- és középvállalkozások sikerén múlik. Egyik célunk az, hogy a vállalkozások erőforrásait ne túlbonyolított adminisztráció terhei emésszék fel, hanem a termékeik és szolgáltatásaik fejlesztésével foglalkozhassanak. A vidékfejlesztési politikát gyakran nevezik a közös agrárpolitika második pillérének. Az úgynevezett első pillért egészíti ki, amely a mezőgazdasági termelőknek nyújtott közvetlen kifizetések rendszeréből és a mezőgazdasági piacok szervezését érintő intézkedésekből áll. A gazdasági potenciál mellett a vidékfejlesztés legfontosabb erőforrása az egészséges, önszerveződő helyi közösség.

 

A teljes interjú itt olvasható

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu