Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A jelek szerint iskolás módszerekkel nem lehet akadályozni az igazságszolgáltatást, most a valótlan tartalmú orvosi igazolások miatt kerülhet ismét bíróságra az érpataki polgármester.


Mint ahogyan írtuk, Orosz Mihály Zoltánt gyanúsítottként hallgatta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt október 24-én, mivel Orosz valószínűsíthetően valótlan tartalmú orvosi igazolásokkal mentette ki magát különböző bírósági eljárásokon.
A közokirat-hamisítás bűntette miatt indult bűnügyben a hatóság befejezte a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészségnek 2017. január 2-án. Az eljárásban két gyanúsított van, az egyik maga Orosz Mihály Zoltán, a másik az orvos. Az ügyésznek 30 napja van arra, hogy az iratok alapján meghozza a döntését.

Nyomozása során a rendőrség arra a megállapításra jutott, hogy Orosz Mihály Zoltán valótlan tartalmú orvosi igazolásokkal mentette ki magát a bírósági tárgyalásokról. Mint köztudott, a Jobbik által támogatott „érpataki modell” frontembere előszeretettel perlekedik mindenkivel. Az érpataki polgármester sajtó-, pótmagánvádas, valamint személyiség jogi perek tucatjait indítja az önkormányzat pénzén, miközben az utóbbi időben rendre nem jelenik meg ezeken a tárgyalásokon. Ilyenkor orvosi igazolással, vagy halaszthatatlan hivatali teendőkre hivatkozva menti ki magát.

Orosz Mihály Zoltán közben készülhet a mai, január 30-i, az Egri Járásbíróságon kezdődő büntető perére, ahol a közösség elleni uszítás bűntette miatt indult ügyét tárgyalják. A Nyíregyházi Járási Ügyészség 2015. júliusában (!) emelt vádat Orosz Mihállyal szemben, majdnem egy évvel a botrányosra sikerült rendezvényt követően. A vádirat szerint Érpatak polgármestere 2014. augusztus 2-án a község polgármesteri hivatala előtt nyilvános, bárki számára megtekinthető rendezvényt tartott. Eredetileg véleménynyilvánításnak szánták Izrael palesztinok irányába kifejtett magatartásáról, az akasztós jelenettel azonban messze túllőttek a célon.

Az ügyet eredetileg a Debreceni Törvényszék tárgyalta volna, de előbb a csíksomlyói búcsúra hivatkozva, majd pedig ügyvéd váltás miatt maradt el a tárgyalás, azt követően pedig a Debreceni Törvényszék elnökének feljelentése miatt a törvényszék valamennyi bírája elfogultságot jelentett be. A Debreceni Törvényszék elnöke Orosz Mihály Zoltánt becsületsértés miatt jelentette fel, így esett, hogy ítélkezni már az Egri Törvényszék fog. A nyomozást jelenleg – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kijelölése alapján – a Kisvárdai Rendőrkapitányság folytatja. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt.