Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az ónos eső miatti a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi épületében operatív törzs működik. A fővárosban, 220 tűzoltó és 75 készenléti tűzoltógépjármű teljesít szolgálatot, de szükség esetén a katasztrófavédelem megnöveli az erők és eszközök számát. A hivatásosok munkáját több önkéntes egyesület is segíti.

A készenléti állomány mellett az operatív törzsben húsz munkatársunk lát el ügyeletei szolgálatot, valamint nyolc terepjáró képességű személyautó is rendelkezésre áll. A főváros mellett Pilisvörösváron nyolc önkéntes tűzoltó és két tűzoltógépjármű, Pilisszentivánon négy önkéntes tűzoltó, két tűzoltógépjármű, míg Solymáron négy önkéntes tűzoltó egy tűzoltógépjármű áll készenlétben.

A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület öt fővel és két gépkocsival lát el ügyeleti szolgálatot a főváros területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre ónos eső veszélye miatt harmadfokú riasztást adott ki este nem sokkal hét óra előtt. A várt csapadék mennyisége szerda reggelig Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milimétert is elérheti ónos eső formájában.

Fotó: Schultz László tű.ftörm. / FKI