Operatív törzs működik a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Az ónos eső miatti a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi épületében operatív törzs működik. A fővárosban, 220 tűzoltó és 75 készenléti tűzoltógépjármű teljesít szolgálatot, de szükség esetén a katasztrófavédelem megnöveli az erők és eszközök számát. A hivatásosok munkáját több önkéntes egyesület is segíti.

A készenléti állomány mellett az operatív törzsben húsz munkatársunk lát el ügyeletei szolgálatot, valamint nyolc terepjáró képességű személyautó is rendelkezésre áll. A főváros mellett Pilisvörösváron nyolc önkéntes tűzoltó és két tűzoltógépjármű, Pilisszentivánon négy önkéntes tűzoltó, két tűzoltógépjármű, míg Solymáron négy önkéntes tűzoltó egy tűzoltógépjármű áll készenlétben.

A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület öt fővel és két gépkocsival lát el ügyeleti szolgálatot a főváros területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre ónos eső veszélye miatt harmadfokú riasztást adott ki este nem sokkal hét óra előtt. A várt csapadék mennyisége szerda reggelig Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milimétert is elérheti ónos eső formájában.

Fotó: Schultz László tű.ftörm. / FKI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök