Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az elmúlt három hónapot a beállt, betokosodott, a Fidesz dominanciáját mutató párterőviszonyok jellemzik – jelentette ki Galló Béla Politológus a Závecz research januári kutatását elemezve.

A felmérés szerint a biztos pártválasztók körében 44 százalékkal vezet a Fidesz/KDNP, az MSZP-re 19 százaléknyian szavaznának, a Jobbik eredménye 18 százalék, a DK-é 8, az LMP-é pedig 5 százalék. A többi kispártot az emberek 1-2 százaléka választaná.
Galló Béla szerint az egyetlen izgalmas kérdés, hogy a Jobbik a középpárti fordulatból nem profitált, az MSZP pedig feljött, feltehetően Botka László miniszterelnöki ambícióinak köszönhetően.

amCharts (1)
Európai összehasonlításban pedig az az érdekes, hogy a különböző országokban általában nincs akkora különbség a jobbközép és a balközép erők között, mint a Fidesz és az MSZP között – tette hozzá.
Értékelése szerint radikális elmozdulás nem várható a pártpreferenciákban a 2018-as választásokig, ugyanis az ellenzék több sebből vérzik.
Ugyanakkor nem normális helyzet az egypárti dominancia, ám ennek változásához a Fidesz belső amortizációjára, illetve az ellenzék részéről alternatíva felmutatására volna szükség – mondta Galló Béla.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22