Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Milliárdos fejlesztések, mégis lassabb a Nyíregyháza- Mátészalka vasút, mint 1943-ban címmel tartott sajtótájékoztató Hunyadi János, a DK választókerületi elnöke és Varju László, a DK országos alelnöke.

Varju László kifejtette, nyugat- magyarországi részeken vasútfejlesztésre 100 milliárdokat költenek el, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alig 100 kilométerre lévő városból Nyíregyházára eljutni több mint három óráig tart az út.

Varju László hozzátette, más országban egész országot átszelnek a vonatok ennyi idő alatt.  Egy személyvonat jelenleg 1 óra 49 perc alatt ér át  Mátészalkáról Nyíregyházára, ez a sebességnek nem nevezhető tempó  a 74 esztendővel ezelőtti állapotokat is alulmúlja.

A DK  mihamarabbi fejlesztéseket sürget, hogy minden ember időben a 21. századnak megfelelő sebességgel érhessen   célba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is a MÁV járataival. Elengedhetetlen a fejlesztés, hiszen ennek hiányában még jobban  elmélyülj  a szakadék Kelet- és Nyugat-Magyarország vasúthálózata között – hangsúlyozta a politikus.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu