Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Műszaki és informatikai felsőoktatási szakképzéseket indít 2017 szeptemberében és 2018 februárjában az Óbudai Egyetem Kisvárdán – hangzott el a felsőoktatási intézmény nyílt napján, a kisvárdai Városháza dísztermében- írja a kisvarda.hu


Az intézmény és a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ együttműködésével a két szakképzésben 120-an kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat. A képzésekre egyenként 60-60 fős keretlétszámot hirdetnek meg, a hallgatók fele önköltséges, másik részük pedig államilag finanszírozott formában tanulhat majd.

Szigeti Ádám, az Óbudai Egyetem kancellárja az eseményen elmondta, hogy idén ősszel kezdődik a műszaki komplex felsőoktatási szakképzés, az ennek megfelelő informatikai párját pedig jövő februárban indítják el. Mindkettő kétéves, oklevelet adó képzés, ezekre épülne a későbbiekben a BSC-képzés is, amelyek a tervek szerint 2018 szeptemberében hirdetnének meg – tette hozzá a kancellár.

A nyílt napon a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy egy éven belül már a második nagy egyetem indít kihelyezett felsőfokú képzéseket Kisvárdán. Belinszky Katalin elmondta, hogy 2016 szeptemberében a Debreceni Egyetem indított mezőgazdasági mérnök alapszakot, a meghirdetett 25 hallgatói helyre több mint nyolcszoros volt a túljelentkezés. A hallgatóknak a Debreceni Egyetem oktatói tartanak elméleti oktatást, a gyakorlati képzés pedig a helyi vállalkozásoknál valósul meg.

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere beszédében kihangsúlyozta a város iskolaváros szerepét, csak a hét középfokú oktatási intézményében mintegy négyezer diákot oktatnak. A városvezetésnek az a célja, hogy a hamarosan induló új beruházásokhoz szükséges szakemberek elsősorban a helyben tanuló diákok közül kerüljenek ki. „Örömmel számolhatok be arról, hogy Kisvárdán hamarosan egy nagyon komoly mezőgazdasági beruházás indul el, ehhez várhatóan egy logisztikai központ is létesül. Továbbá, egy tésztagyár is fog épülni, illetve az egyik nemzetközileg is ismert ukrán szeszesital-gyártó cég telephelyet hoz létre városunkban.” – mondta a polgármester.

DSC_0340
A nyílt napon az Óbudai Egyetem képzéseivel kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg a diákok dr. Gáti József általános rektorhelyettes, Kártyás Gyula oktatási főigazgató, dr. Koltai László dékánhelyettes és dr. Nádai László nemzetközi és kutatási rektorhelyettes közreműködésével.

A felsőfokú képzés hatása a régió gazdaságára” címmel Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke; „Stratégiai irányok, kölcsönös előnyök, megoldási lehetőségek a köznevelés és a felsőoktatás közötti partneri kapcsolatok erősítésében” címmel pedig Bíró Gábor, a kisvárdai Oktatási,-Kulturális,-Szabadidő- és Sport Bizottság elnöke, a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatója tartott előadást.

Durucz Gabriella/kisvarda.hu
Fotó: Fodor Péter

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22