Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyírbátori Kerekerdő óvoda környékén élő kis madarak évek óta hozzászoktak a gyermekek jelenlétéhez- írja az óvoda vezetője, Trifuj Mihályné.

Minden évszakban lehetőségünk van, hogy megfigyeljük a madarakat. Ezek a megfigyelések életre szóló élményt jelentenek gyermekink számára. Fontos feladatunk, hogy különösen télen gondoskodjunk a didergő madarakról – írja a  vezető.

A gyerekeket már óvodás korban a felelősségre, a gondoskodásra nevelik. Ezért is fogadták nagy örömmel a HOVA-TESZ (Horgász, Vadász, Természetbarát, Szolidaritási) Egyesület ajándékát, az általuk készített madáretetőt és madárodút.

A mostani igen zord tél során az etetése nagy segítség az élelmet nehezen találó kis madarak túléléséhez.  A madarak szakszerű etetéséről, és az ivóvíz biztosításának fontosságáról Tanyik József madarász, a HOVA-TESZ Egyesület és az MME (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület) tagja adott útmutatást.

Külön öröm, hogy madárodút is kapott az óvoda. A gyerekek így lehetőséget kapnak arra, hogyha egy énekes madár elfoglalja majd a kis lakást, megfigyelhetik a költést és a fiókák nevelését.

Bizakodnak, hogy  a kis madarak gyakran fel fogják keresni a kihelyezett madáretetőt és madárodút.

Fotó és tudósítás: Nyírbátori Kerekerdő óvoda