Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nevéhez fűződik a Demokrácia című internetes játék, a dokk.hu irodalmi portál alapító szerkesztője, volt rádiós munkatárs, és írt már önéletrajzi regényt is. 2002-ben a Herder-ösztöndíj támogatásával Bécsben élt egy esztendeig.

Nos, ő, a Szépírók Társasága tagja lesz a ” Költők egymás közt” vendége a Móricz Zsigmond Könyvtárban február 9-én, 16.30-tól. A sorozatszerkesztő, a Mátészalkán élő költő, Kürti12509346_10153889812852460_8913730227528491077_n László nemcsak pályatársának, de barátjának is mondja Jónás Tamást, kit szerinte nemcsak a származása, de költő léte is a kisebbség sajátos világába kényszerít.

„Nem szeretek cigány lenni, mert olyan, mint egy gyógyíthatatlan betegség. Amikor verset írok vagy költészetet csinálok, ideg-óráig sikerül erről a géntényről megfeledkeznem. Úgy érzem, műveletlen és izgága vagyok. Mindkettő hasznos dolog. Amikor az emberek magukról írnak, általában a sikereiket emlegetik. Én nem érzem magam azonosnak a sikereimmel. Van viszont két kudarcom, azokra büszke vagyok, mindkettő fiú. Irigylem is őket, mert ők úgy tudnak szeretni, ahogy én szerettem volna egész életemben. Úgy érzem, a világ a szeretet története.”

Így vall önmagáról, identitásáról Jónás Tamás , az Ózdon született, negyvenes évei elején járó költő, író, kinek 16 esztendősen jelentek meg első versei. Sokoldalú ember, műszaki és bölcsész tanulmányokat is folytatott.

Kép: Bod Péter Megyei Könyvtár