Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Azért fordultak a bírósághoz, mert az önkormányzatnak akkora az adóssága, amelyre már nincs fedezetük. A közfoglalkoztatotti és közalkalmazotti bérek kifizetésével ismét késnek a településen, erre már többször is volt példa 2016-ban.

A Kölcsey televízió felvétele 

Ugyanakkor az ezahir.hu még 2016 októberében úgy értesült, hogy Szakoly esetében mintegy 120 millió forintos visszafizetési kötelezettség merült fel a szabálytalan közmunka-program pénzeinek felhasználása miatt.

Vagyis, az önkormányzat csődjét a szabálytalan, időközben feltárt pénzügyi szabálytalanságok okozhatták

Az akkor még hivatalban lévő dr. karakó Járási kormányhivatal vezető úgy fogalmazott, hogy ritka az ilyen kirívó eset, ahol az önkormányzat így kezeli a közmunka-programra szánt közpénzeket.

Dr. Karakó ezt Érapatakon mondta egy képviselő-testületi ülésen,  ahol bejelentette: Érpatak esetében, mintegy 30, 5 millió forintot kell visszafizetni. Karakó ekkor nem nevesítette a másik települést de, mint fogalmazott a hivatalvezető: talán még súlyosabb törvénytelenségeket tártak fel ott az ellenőrök mint Érpatakon.

A Nagykállói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya vizsgálta 2016 őszén az állami források felhasználásának szabályszerűségét Szakolyban, akkor a hivatalban állítólag azt javasolták, közös megegyezéssel bontsák fel a szerződéseket  a közmunkásokkal, hiszen ekkor már folyamatosan akadozott a közfoglalkoztatottak és a közmunkasások bérének kifizetése.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22