Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Harmadfokúra növelte az árvízvédelmi készültséget a Tisza bal partján Tiszatarján és Rakamaz között a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) – közölte az igazgatóság védelemvezetője vasárnap.

Bara Sándor hozzátette: a folyó bal partján, Tiszafüred és Tiszakeszi között továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség.

Közleménye szerint a Tiszán érkező zajló jég zavartalan levonulásának biztosítása érdekében növelte harmadfokúra az árvízvédelmi készültséget Tiszatarján-Rakamaz védelmi szakaszon a Tivizig.

A térségben a megerősített őrszolgálat tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a zajló jég levonulását a gátőri vízmércék óránkénti leolvasásával. Tokajnál a vízszint szombat éjjel 11 órakor tetőzött 750 centiméterrel, vasárnap reggel 8 órakor 725 centiméteres, apadó vízállást mutatott a tokaji vízmérce.
A folyó alsóbb szakaszán, a Tisza bal parti Tiszafüred-Tiszakeszi árvízvédelmi szakaszon továbbra is elsőfokú a készültség. A vízügy szakemberei ezen a szakaszon figyelő- és őrszolgálatot látnak el. Tiszapalkonyánál 551 centiméteres vízszintet mértek vasárnap reggel – ismertette a részleteket Bara Sándor.

MTI fotó: Balázs Attila