Előadássorozat az iskolán belüli erőszak ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az iskolákon belüli erőszak elleni fellépésre. A témában prevenciós előadásokat tartanak a megyei középiskolákban, amelyeken a diákok mellett a pedagógusok is részt vesznek.

A szakemberek azokra a lehetséges megoldásokra hívják fel a figyelmet, amelyek alkalmazásával megelőzhető, vagy adott esetben kezelhető a már létrejött konfliktushelyzet. A foglalkozásokat olyan gyakorlati példákkal színesíteni az előadók, amelyek lehetővé teszik a téma megértését.

A cél, hogy ne valósítson meg sem a diák, sem a pedagógus olyan jogellenes magatartást, ami hivatalos eljárást von maga után. Az oktatási intézmények részéről folyamatos az érdeklődés a témában, a már megkezdett előadássorozat a jövőben is folytatódni fog.

Kép: police.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök