Elsodorta a jég a tiszacsegei kompot, egy ember veszélyben – helikopterrel mentik ki

Elsodorta a jégzajlás a tiszacsegei kompot hétfő reggel, az éjjeliőr az elszabadult és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Szilágyi Sándor tájékoztatása szerint az egyébként Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a járművet mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán.

Árvíz - A jeges ár elsodort egy kompot és rajta egy embert

Ez után a komp a jégtáblák között megrekedt, a szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a járművet – tette hozzá a helyszínen tartózkodó polgármester.

Elmondta azt is, hogy már ott vannak a vízügy, a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei, jelenleg helikoptert várnak a helyszínre, hogy azzal megpróbálják kimenteni a kompon tartózkodó férfit.

Frissítés:

Honvédségi helikopterrel kimentették a jégbezárt tiszacsegei kompon tartózkodó férfit hétfő délelőtt – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Tiszai árhullám - Kimentették a jégbezárt tiszacsegei kompo

 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök