Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy kábítószer terjesztő hálózat 9 tagja ellen, akik Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében árusították a tiltott szert.


A vádirat szerint a hálózat különböző szintjein lévő tagjai nem ismerték egymást, egymással közvetlen kapcsolatban nem álltak, minden vádlott kizárólag a hálózatban egy lépcsőfokkal felette álló terjesztőt ismerte, akitől a kábítószert beszerezte, és azt saját fogyasztóinak, illetve a hálózatban alatta lévő „viszonteladóknak” értékesítette.

A fő beszerző egy téglási testvérpár volt, akik közül egyikük újfehértói és nyíregyházi terjesztőkkel állt kapcsolatban, akiknek különböző fajtájú kábítószereket: marihuánát, és speed-ként ismert amfetamin tartalmú port árusított. Az újfehértói férfitől személyesen, illetve további terjesztőkön keresztül jutott a kábítószer a fogyasztókhoz. A hálózat minden tagja a vásárolt tiltott szerre saját hasznát rárakva értékesítette tovább a kábítószert, így a fogyasztók már az eredeti ár többszörösét fizették a bódító szerért.

A nyomozó hatóság 2016 nyarán egyszerre több helyszínen csapott le a hálózat tagjaira, és a házkutatások során közel 1 millió forintot, különféle kábítószereket, valamint a terjesztést elősegítő eszközöket foglalt le, majd megkezdte a fogyasztók elszámoltatását is.

Az ügyészség a terjesztőket kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg egyes vádlottakat kábítószer birtoklása bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: Faktor.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22