Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szerdáig jelentkezhetnek az általános iskolások a nappali tagozatos középiskolákba – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.

A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.

Az általános iskola 8. osztályosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéshez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) “állítja elő”, és a lapokat megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalba. A jelentkezési lapok és a tanulói adatlap általános iskolai továbbításának határideje egyaránt február 15-e.

A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők maguk küldjék meg a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, a tanulói adatlapjukat pedig az OH-hoz, de a szülő kérése alapján az általános iskola is megszervezheti ezt.
A kitöltőprogram, valamint a dokumentumok a www.oktatas.hu honlapon a köznevelés/középfokú felvételi eljárás/aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt, “Az egyéni jelentkezés menete a 2016/2017. tanévben zajló középfokú felvételi eljárásban” linkre kattintva érhetők el.
Ha a jelentkező nem jár magyarországi általános iskolába (mert egy külföldi általános iskola vagy egy magyarországi középiskola tanulója), de részt kíván venni a felvételi eljárásban, akkor egyéni jelentkezőként, a fent leírt módon kell jelentkezést benyújtania.
A jelentkezési lapo(ka)t és a tanulói adatlapot könyvelt postai küldeményként célszerű postára adni – közölte az Oktatási Hivatal.

Kép: Origo

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22