Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Akár állami tulajdonba is kerülhet az a budapesti, Grassalkovich úti ház, amely alatt – a vegyi anyagokkal szennyezett talajban – 2010-ben többször robbanás is történt, így a ház lakhatatlanná vált. Az Ügyet az Együtt politikusa, Baranyi Krisztina tárta fel.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a belügyminiszternek előterjesztést kell készítenie az ingatlantulajdonosok lakhatási feltételinek megoldására, és meg kell vizsgálnia, hogy indokolt-e és lehetséges-e az ingatlan állami tulajdonba vétele.
A nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy biztosítson 80 millió forintot a környezetvédelmi hatóság határozatában rögzített tényfeltáráshoz és a beavatkozási terv elkészítéséhez, a földművelésügyi miniszternek pedig előterjesztést kell készíteni a tényfeltárás eredményéről, ez alapján az esetleg szükséges intézkedésekről, továbbá a kármentesítési beavatkozás megvalósításához szükséges költségek biztosításáról.
A területen vélhetően az 1960-as évektől szakszerűtlenül tároltak vegyszereket, a talaj a felszín közelében ólommal, nikkellel, rézzel, cinkkel szennyeződött. A Greenpeace környezetvédelmi szervezet összesítése szerint a területet később úgy adták el, hogy azt mentesíteni kell. A 2000-es években két társasházat építettek föl az ingatlanon. 2010-ben több robbanás is történt: ezek következtében a felszínre került egy régi pince, amelyben lyukas hordókat, vegyszeres üvegeket találtak. A lakóingatlanokat ezután életveszélyessé nyilvánították. A tulajdonosok pereket indítottak, amelyek azonban még nem zárultak le.

Fotó: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22