Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kiemelkedő évet zárt a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu, amelynek látogatószáma 2016-ban csaknem 65 ezer, éves bevétele pedig több mint 40 millió forint volt.

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a múzeumfalu idei programjairól szóló, keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a tavalyi látogatószám mintegy háromezerrel haladta meg a 2015-öst, az elmúlt huszonöt évben nem volt annyira magas a bevétel, mint 2016-ban.

Szabó Sarolta igazgató elmondta, hogy a múzeumfalu hivatalosan április 1-jén nyitja meg kapuit, de két rendezvényre a nyitás előtt is várják az érdeklődőket. Szombaton rendezik meg a farsangi mulatságot, amelyen a szatmári tájegység 1960-as évekbeli farsangolási szokásait idézik meg. Március 8-án a tavaly már sikeres magbörzét hirdetik meg: ezen a programon a különböző szántóföldi növények palántáit és magjait mutatják be az érdeklődőknek.

Április 17-én rendezik meg a hagyományos húsvéti locsolkodást a múzeumfaluban, az eseményen a különböző egyházi felekezetek húsvéti szokásait, az ünnepi készülődést mutatják be. A majális alkalmából világítástörténeti kiállítás lesz, május 18-án tartják meg a múzeumi világnap rendezvényeit, a pünkösd megünneplése után pedig június 23-án a Szentiván-éj ünnepe következik. Az idei esemény központjában a szerelem áll majd, a látogatók a Pásztoróra című kiállítást is megtekinthetik – mondta Szabó Sarolta.

Július 30-án különleges gyermeknapot tartanak, a belépőket száz forintért lehet majd megváltani. Augusztus 20-án a megszokott kenyérünnep lesz a múzeumfaluban, szeptemberben pedig a régi Magyarország ízeit idézik meg egy gasztronómiai esemény keretében.

A hónap végén a magyar népmese napja ígér tartalmas szórakozást elsősorban a kisebbeknek, októberben az óvodapedagógusok számára rendeznek konferenciát és a reformáció 500. évfordulójáról emlékeznek meg. Az idei szezont november 11-én a Márton-nap zárja a Sóstói Múzeumfaluban.

Fotó: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22