Továbbképzés

Az ügyeletvezetők, műveletirányítók és tűzoltás vezetésre jogosultak is részt vettek azon a továbbképzésen, amelyet szerdán tartottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A szerdai továbbképzést Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg, aki ismertette a szakmai nap témáit.

A hivatásos és az önkormányzati állományt elsőként a tavalyi év tapasztalatairól tájékoztatta a megyei tűzoltósági főfelügyelő. Leskovics Zoltán tű. alezredes, a rádióforgalmazásnál az egységes kommunikációt, a statisztikai adatlapok egységes kitöltését emelte ki, valamint az önkéntes és az önkormányzati tűzoltók országosan is példamutató munkájáról beszélt, hiszen az önkéntesek a vonulások átlagosan tíz százalékában, míg az önkormányzatiak a káresetek nyolcvan százalékában önállóan avatkoztak be.

A továbbképzésen a tűzvizsgálati hatósági eljárásokhoz kapcsolódó KET szabályairól a Hatósági Szolgálat vezetője, míg az ellenőrzések tapasztalatairól és jogszabály-változásokról az Ellenőrzési Szolgálat munkatársai beszéltek.

A kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezések dokumentálásáról, a tapasztalatairól pedig Kruppi István tű. alezredes, a főügyeleti osztályvezető tartott előadást.
A szakmai nap végén, a megyei igazgató-helyettes meghatározta az elkövetkezendő időszak feladatait az állomány részére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök