Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Halmazati büntetésként másfél év börtönbüntetésre ítélte – két évre felfüggesztve – a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban bántalmazott egy buszsofőrt Debrecenben. A bíróság első fokon V. Bálintot közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek. A vádlottnak 31 ezer forint kártérítést is ki kell fizetnie a sértett számára, valamint neki kell állnia az eljárás 56 ezer forintos bűnügyi költségét.


A bíróság elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint a sértett buszvezetőként dolgozott a debreceni Főnix Csarnok és a Gáspár György kert közötti buszjáraton. V. Bálint családja rendszeresen utazott ezen a járaton, többször azonban konfliktusba kerültek a sértettel. B. J. ugyanis több alkalommal kifogásolta, hogy a vádlott egyik lánya a felszállást követően nem mutatta fel a bérletét, a vádlott másik lányának gyermeke pedig hangos sírásával zavarta az utasokat.

A sértett és a két lány között többször is szóváltás alakult ki, a konfliktusról pedig édesapjuknak, a vádlottnak is beszámoltak. Azt mondták, hogy a sértett gorombán viselkedik velük és szidalmazza őket. 2016. április 5-én este a vádlott egyik lányával szállt fel a buszra a Salakos utcai megállóban. V. Bálint a buszsofőr fülkéjéhez ment és odaszólt a sértettnek, hogy „Hagyd békén a V. családot!” Ezután ököllel többször arcon ütötte, és lefejelte a sofőrt, majd lányával együtt leszállt a buszról.

A sértett, aki a törvény értelmében autóbusz vezetőként közfeladatot ellátó személynek minősül, zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járásbíróság indoklásában elhangzott: bár a vádlott a bántalmazást teljes egészében nem ismerte el, a tanúk és az igazságügyi orvosszakértő is a sértett nyilatkozatát támasztotta alá. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a hasonló bűncselekmények elszaporodását, illetve a sértett idős korát. Enyhítő körülményként vette ugyanakkor figyelembe többek között azt, hogy a vádlott büntetlen előéletű és részben beismerő vallomást tett.
Az ítélet jogerős, miután az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette az ítéletet. A kártérítés összegét a sértett elfogadta, így az ítélet kártérítésre vonatkozó része is jogerőre emelkedett.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22